Суспільство
17 липня 2015
Сьогодні трагічна річниця авіаційної катастрофи рейсового пасажирського літака Boeing 777
Сьогодні трагічна річниця авіаційної катастрофи рейсового пасажирського літака Boeing 777 компанії Malaysia Airlines, що летів за маршрутом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), внаслідок якої загинули 298 людей – усі пасажири та екіпаж.
news-image

Літак було збито в зоні воєнних дій на Сході України у небі над селом Грабове Донецької області.

Експерти припускають, що «Боїнг», швидше за все, був збитий в результаті ракетного удару. Очікується, що остаточний варіант звіту про причини катастрофи «Боїнга» будуть оприлюднені в першій половині жовтня цього року (нині існує чорновий варіант, але його подробиці Нідерландська рада з безпеки не повідомляла). Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна офіційно звернулися до Ради безпеки ООН з проханням створити міжнародний кримінальний трибунал для притягнення до відповідальності винних у катастрофі літака «Малайзійських авіаліній» над територією України 17 липня 2014 року.

Про це йдеться у повідомленні українського представництва при ООН. Але Росія відмовилась розглядати проект створення міжнародного трибуналу щодо збитого «Боїнга» і вже обіцяє накласти на нього вето.