Резонанс
17 липня 2015
Прем'єр Австралії звинуватив бойовиків у навмисному збитті Boeing
Водночас голова уряду наголосив на важливості розслідування авіакатастрофи.
news-image

Як повідомляє «Єдність», прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт заявив, що в минулорічній катастрофі МН17 над Донбасом, винні російські бойовики. 

Ми вважаємо, що цей літак було навмисно збито російськими повстанцями за допомогою російської ракети", - сказав австралійський прем'єр.

Він наголосив на важливості розслідування авіакатастрофи. У свою чергу голова МЗС Австралії Джулі Бішоп заявила, що влада Австралії перевірить справжність відеозапису з місця аварії Боїнга на сході України.

Міністр назвала "огидними" кадри з місця падіння літака, на яких видно, як бойовики шукають "чорні ящики", фотографують тіла загиблих пасажирів і оглядають їхні сумки, зібравши цілу купу мобільних телефонів та інших особистих речей. Також вона висловила стурбованість у зв'язку з тим, що вони були оприлюднені лише через рік після авіакатастрофи. Бішоп також припустила, що відеозапис може зацікавити владу Нідерландів, що займаються розслідуванням події.

Нагадаємо, Boeing 777 компанії Malaysia Airlines, що летів з Амстердама у Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на сході України 17 липня 2014 року. На борту перебувало 298 осіб, з них 196 громадяни Нідерландів. В авіакатастрофі не вижив ніхто.

Читайте також: Нідерланди вдячні українцям за співчуття в трагедії збитого "Боїнгу" - посол