Світ
20 липня 2015
Чорношкірий поліцейський врятував нациста від теплового удару під час ходи расистів (фото)
Фотографію виклав у Твіттер Роб Годфрі, помічник губернатора штату Південна Кароліна.
news-image

У штаті Південна Кароліна, після рішення прибрати від урядової будівлі прапор рабовласницької Конфедерації, відбулися мітинги та сутички прихильників ідеології білого расизму й чорношкірих активістів, передає «Єдність» із посиланням на УНІАН.

Щонайменше сім осіб були заарештовані, а п'ятеро - потрапили до лікарні.

Одна зі зроблених під час мітингів фотографій швидко набула популярності серед користувачів соцмереж - на ній чорношкірий поліцейський Лерой Сміт тримає за руку невідомого учасника ходи расистів у чорній футболці зі свастикою, якому стало погано через спеку (понад 37 градусів за Цельсієм).

Фотографію виклав у Твіттер Роб Годфрі, помічник губернатора штату, 18 липня. Станом на ранок 20 липня її вже ретвітнули понад 4 тисячі разів.

Не такий вже й незвичайний приклад гуманізму в Південній Кароліні: Лерой Сміт допомагає прихильнику вищості білих знайти прихисток від спеки і воду", - написав Годфрі.

Нагадаємо, на початку липня сенат штату Південна Кароліна проголосував за те, аби прибрати прапор Конфедерації південних штатів з місцевого Капітолію. Приводом стало використання цього прапора як символа расистів, зокрема Діланном Руфом, який застрелив дев'ять чорношкірих у місцевому храмі 17 червня.

Читайте також: В США розгортається скандал навколо прапора Конфедерації