Події
21 липня 2015
Олег Сенцов поскаржився на катування з боку ФСБ РФ - адвокат
Український режисер Олег Сенцов, над яким сьогодні в Ростові проходить суд, розповів про тортури.
news-image

Адвокат українського режисера Олега Сенцова, обвинуваченого в підготовці терактів у Криму, Дмитро Дінзе заявив журналістам у вівторок в Ростові-на-Дону, що його підзахисний чекає виправдувального вироку і більше того, розповідав про застосовувані до нього тортури, передає «Єдність» з посиланням на Интерфакс.

Олег Сенцов не визнає свою провину і чекає, що його виправдають. Він кілька різко звертається до представників судової системи тому, що довгий час знаходиться під вартою. Крім того, мій підзахисний заявляв мені про те, що його катували співробітники ФСБ, - сказав Дінзе.

Він підкреслив, що захист задовольнить тільки один вирок - виправдувальний.

Нагадаємо, у вівторок Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону почав слухання у кримінальній справі про підготовку терактів у Криму, фігурантом по якому й проходить Олег Сенцов.

За даними слідства, він ніби то створив терористичний співтовариство, що діяло на території Криму. Сенцов звинувачується за статтями "Організація терористичного співтовариства і участі в ньому", "Вчинення терористичного акту", "Приготування до терористичного акту", "Замах на незаконне придбання вибухових засобів" і "Незаконне придбання вибухових пристроїв".

Читайте також: У Росії починається суд над Олегом Сенцовим