Світ
21 липня 2015
У США дозволили розбивати вікна автівок для порятунку тварин
Новий закон захищає від судового переслідування осіб, які розбили скло чужого автомобіля для порятунку тварин від задухи.
news-image

Як передає «Єдність» з посиланням на іноземні ЗМІ, повної гарантії від можливого розгляду справи в суді, нормативно-правовий акт не гарантує: перед тим, як починати бити скло, рятівник тварин повинен переконатися, що машина закрита, і якщо бідне створіння не звільнити негайно, його здоров'ю може загрожувати реальна небезпека.

Також при цьому необхідно обов'язково викликати поліцію.

Лише кілька хвилин відділяють домашніх тварин від смерті в закритій машині у спекотний день. При температурі 78 градусів за Фаренгейтом (25.5 °С), температура в салоні закритого автомобіля швидко досягає 160 градусів (71.1 °С), - пояснила NBC News представник товариства захисту тварин Хлоя Уотерман, додавши, що новий закон допоможе захистити тварин у жарких автомобілях.

Новий закон також відомий як «Закон доброго самаритянина» та раніше він дозволяв діяти аналогічним чином у разі небезпеки для дітей у закритих автомобілях, проте у разі спроби звільнити тварин їх рятівникам загрожувала кримінальна відповідальність за нанесення шкоди чужій власності.

При цьому, як відзначають захисники тварин, у випадку різкого підвищення температури домашні вихованці, як і діти, часто не можуть звернути на себе увагу перехожих. Крім того, в разі паніки собаки починають кидатися по салону і можуть завдати собі каліцтва, що ще сильніше загрожує їхньому здоров'ю.

Читайте також: Влада Австралії має намір винищити 2 млн бродячих кішок