Світ
21 липня 2015
Образлива промова Девіда Кемерона про мусульман обурила Великобританію
На думку політичного оглядача заяви прем'єра можуть відштовхнути мусульманське суспільство.
news-image

20 липня у Бірмінгемі, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон виступив із промовою, у котрій виголосив основні положення загальнонаціонального плану боротьби з екстремізмом та ісламізмом, передає «Єдність».

У Великобританії до промови було неоднозначне ставлення. Слова про інтеграцію мусульман були прийняті позитивно, чого не можна сказати про більш спірні моменти.

Кемероном було оголошено введення нових заходів для боротьби з екстремізмом. Однак, не забув він і про потребу зміцнення національних цінностей в усіх прошарках суспільства.

 

«Необхідно, щоб всі - уряд, місцева влада, поліція, школи - всі ми зміцнювали британські цінності в кожному їх аспекті», - підкреслив Кемерон.

Цей виступ прем'єра та попередні про провал політики мультикультуризму, на думку британського оглядача та активіста Мохаммеда Ансара буде сприяти відштовхуванню мусульман.

Також, Девід Кемерон зазначав, що у Великобританії вдалося створити успішну багатоконфесійну демократію.

Попри це, минулого року служби безпеки Великобританії витратили мільйони фунтів на забезпечення порядку під час акцій протесту ісламістів. Також більше двох тижнів тому в Лондоні пройшли демонстрації неонацистів.

"Мусульмани піддаються насильству на вулицях, а також дискримінації в питаннях працевлаштування, освіти і професійної підготовки, житла та охорони здоров'я.", - Мохаммед Ансара.

Завершив оглядач свій коментар словами, що уряду доводиться балансувати між правими елементами своєї партії та взаємодією з мусульманами.