Події
22 липня 2015
Своїх не кидають: російське міноборони офіційно відмовилося від спецпризначенців ГРУ
Міністерство оборони вперше документально відмовилося від заарештованих на території "ЛНР" Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва.
news-image

Як повідомляє «Єдність» із посиланням на російське інтернет-видання "Газета.ru", оборонне відомство відповіло на запит президентської Ради з прав людини, директора проекту "Громадянин і армія" Сергія Кривенко.

За даними журналістів, міноборони поки не відповіло на жоден запит української сторони щодо інформації про заарештованих бійців ГРУ. Але своїм громадянам вони заявили, що Єрофєєв та Александров служили у ГРУ, але "поїхали на територію України за власним бажанням та після того, як звільнились".

Нагадаємо, сержанта Александрова і його командира капітана Єрофєєва затримали 16 травня українські військові поблизу міста Щастя Луганської області. При перестрілці вони отримали поранення. Під час бою з ними загинув український військовий Вадим Пугачов.

Українські силовики повідомили про затримання Єрофєєва і Александрова 17 травня. На допиті бійці ГРУ заявили, що прибули на Україну 26 березня 2015 в складі батальйону з 220 чоловік. У цю групу входили військовослужбовці дислокованої в Тольятті третьої окремої гвардійської бригади.

Росіяни були заарештовані 22 травня на два місяці. У СБУ підтвердили, що мова про їх обмін не йде. Єрофєєв і Александров звинувачуються українською стороною в тероризмі. Вони пробудуть під арештом як мінімум до середини вересня.

Читайте також: Аваков бере передвиборний Чернігів під особливий контроль