Резонанс
22 липня 2015
Шокін хоче зняти недоторканність ще з 7 депутатів
Генпрокурор Шокін вніс у Раду запити на зняття депутатської недоторканності відразу з семи народних депутатів.
news-image

Про це на своїй сторінці у Facebook написав главред Цензор.НЕТ Юрій Бутусов, повідомляє «Єдність».

Сьогодні в Раді буде битва. Генеральний прокурор Шокін підготував на розгляд Ради запити на зняття депутатської недоторканності відразу з семи народних депутатів. Андрій Денисенко, В'ячеслав Константіновський, Андрій Лозовой, Ігор Мосійчук, Сергій Мельничук. Це з парламентської коаліції. І Папієв і Клюєв з Опозиційного блоку, - написав він.

Бутусов зазначив, що ця ініціатива ГПУ буде справжньою перевіркою на міцність парламентскої коаліції.

 

Доля уряду, як і дієздатність влади в цілому, залежить від результатів дебатів у Раді. Дуже хочеться послухати, що ж таке інкримінують депутатам. Створюється важливий прецедент. І сьогодні коаліція буде жорстко і чітко розділена. На тих , хто вірить, що воля ГПУ (а це, очевидно, президентська воля) - це рука закону, і на тих, хто не вірить. І це буде дуже красномовний вододіл, - зазначив Юрій Бутусов.

Також він запитується,  яким чином буде тепер працювати парламент, де мають відбутися кадрові призначення в Фонді держмайна, Антимонопольному комітеті, Рахунковій палаті.

Думаю, що зняття депутатської недоторканності в Україні треба проводити одним законом разом зі зняттям президентської недоторканності. Якось так буде справедливо, мені чомусь здається. Нас чекає "момент істини" і лобове зіткнення, - резюмував він.

Нагадаємо, вчора Віктор Шокін вніс у ВР подання на арешт  нардепа від Радикальної партії Андрія Лозового, що викликало бурхливу реакцію серед інших депутатів і активістів.

Читайте також: Сьогодні група депутатів пікетуватиме Генпрокуратуру