Міністерство культури України спростувало інформацію про санкції до Депардьє
Міністр культури України В'ячеслав Кириленко спростував повідомлення французьких ЗМІ про оголошення французького актора Жерара Депардьє персоною нон грата і заборону до показу в країні фільмів з його участю,
news-image

Про це він розповів  22 липня виданню "Українська правда", передає «Єдність».

До Служби безпеки України для перевірки направлено список діячів культури, які можуть загрожувати безпеці країни, в переліку фігурує французький актор Жерар Депардьє, - заявив Кириленко в інтерв'ю виданню.

Однак, за його словами, "це не стосується заборони всіх фільмів і продукції, створеної за участю цього актора".

Список, до якого поряд з Депардьє потрапили ще близько 500 осіб, був складений і переданий Міністерству культури групою громадських організацій, розповів Кириленко.

Цей список ми з відповідним супроводом, згідно з чинним законодавством, переслали до СБУ , - додав він.

Тепер СБУ належить провести перевірку і вирішити, чи представляють французький актор й інші фігуранти списку загрозу для національної безпеки країни, після чого проти них можуть бути введені санкції, резюмував міністр.

Нагадаємо, раніше французьке видання Оuest-France повідомило, що через свої висловлювання про Україну Жерар Депардьє потрапив до "чорного списку" українського міністерства культури. Газета стверджувала, що акторові заборонений в'їзд на Україну, а фільми з його участю не будуть допущені до показу.

До списку також нібито потрапили американський режисер Олівер Стоун, актор Стівен Сігал, сербський режисер і музикант Емір Кустуріца і російський актор Олексій Баталов, пише французьке видання.

Читайте також: У Києві концерт з Еміром Кустуріцею скасовано