Україна
23 липня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за день
Головні події дня: скандал навколо Радикальної партії, заява Ходорковського та диверсанти із "ДНР".
news-image

Ходорковський розповів про варіанти початку війни Росії із Західом.

Російський опозиціонер Михайло Ходорковський заявив, що розглядає кілька сценаріїв початку війни.

"Він всерйоз розглядає себе як вождя постамериканського світу, - сказав опозіціонер. - Якщо йому здасться, що варіантів збереження влади, крім війни, немає - війна вірогідна. Шанс ядерної менше, але я не став би його скидати з рахунків. І потім - не думайте, що війни хоче тільки Путін. Я був у Штатах, розмовляв з людьми, у тому числі дуже впливовими. Багато людей готові до повноцінної війни".

 

Скандал навколо Радикальної партії набирає обертів.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко розповів, що охорона за командою Президента Петра Порошенка силою "випхала його із засідання Національної ради реформ".

Колегу Ляшка дуже обурила така поведінка глави країни.

"До такого не опускався навіть Янукович... Шоколадний ублюдок, який прийшов до влади на крові Героїв війни та революції, а сьогодні плює на їх могили, перейшов останню межу.",- наголосив Лозовий.

Також минулої ночі Лозовий заснув в приймальній Генпрокурора, коли представники Радикальної партії чекали на Шокіна, щоб поставити йому питання.

 

Коломойський зізнався у спілкуванні з командою Януковича.

За словами бізнесмена, він досі підтримує зв'язок з Ахмєтовим, Льовочкіним та Курченко.

"Із Сергієм Льовочкіним спілкуємося СМСками. У нас з ним завжди були добрі стосунки. Коли вибори закінчилися, то я йому написав: "Можемо перейти до мирного життя".",- розповів олігарх.

 

СБУ ліквідувала диверсантів з "ДНР".

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовослужбовцями 28-ї бригади Збройних сил України ліквідували диверсійну групу терористичного угруповання "Республіканська гвардія "ДНР".

Один із затриманих, уродженець Донецька з позивним "Горобець" зізнався, що як командир групи разом з підлеглими здійснював розвідку місцевості щодо розміщення та кількості озброєння підрозділів ЗС України.