Сьогодні Україна повинна виплатити чергову частину держборгу
Державна заборгованість України становить близько 70 мільярдів доларів, з яких близько 40 мільярдів - зовнішній борг.
news-image

Києву належить 24 липня погасити чергову частину держборгу - 120 мільйонів доларів за урядовими бондами, в іншому випадку можливість оголошення українським урядом мораторію на виплату зовнішніх боргів станом на сьогодні залишається. 

Українське інформаційне агентство "Укрінформ" з посиланням на джерело в мінфіні повідомило, що Київ має намір здійснити платіж у термін, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Влада в рамках виведення країни із затяжної економічної кризи веде переговори з кредиторами про списання 40% основної суми боргу, що становить приблизно 15 мільярдів доларів.

За останні місяці було проведено кілька раундів переговорів з кредиторами, а також направлено їм низку пропозицій щодо реструктуризації боргу. Але ні до яких конкретних результатів сторони не прийшли. Україна заявляє лише про "позитивні зрушення в переговорах", без будь-якої конкретики.

Глава мінфіну Наталія Яресько в середу повідомила про те, що сторони "постійно знаходяться в переговорах, в телефонному режимі".