Україна
27 липня 2015
Голосування в Чернігові пройшло без суттєвих порушень
Голосування на всіх 83 виборчих дільницях округу № 205 пройшло спокійно, у відповідності з вимогами закону про вибори народних депутатів України та без суттєвих порушень, які могли б вплинути на результат виборів.
news-image

Про це заявив журналістам голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

"Тепер головне, щоб так само спокійно і у відповідності до встановлених законом процедур пройшли підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях, транспортування виборчої документації до окружної виборчої комісії та встановлення підсумків голосування в окрузі", - додав він.

Від імені ЦВК він закликав усіх членів дільничних комісій, окружної виборчої комісії, кожного із зареєстрованих в окрузі кандидатів у народні депутати, їх довірених осіб та спостерігачів забезпечити порядок та дотримання вимог закону при підрахунку голосів, складанні відповідних протоколів, їх транспортуванні до окружної комісії та встановленні підсумків голосування.

"Хотілося б окремо подякувати співробітникам правоохоронних органів, яким вдалося забезпечити громадський порядок під час голосування. Сподіваємось, що вони і в подальшому зможуть так само ефективно запобігати усім можливим провокаціям та іншим спробам порушення порядку в цьому окрузі, а при необхідності – швидко та рішуче припиняти їх", - додав Охендовський.

Вчора відбулися довибори до Верховної Ради помажоритарному округу №205 (Деснянський район Чернігова). Як повідомив на прес-конференції начальник УМВС України в області Едуард Альохін до середини дня було зареєстровано 27 кримінальних проваджень, пов'язаних з виборчим процесом, однак на хід голосування вони не вплинуть. У виборах взяли участь 35,3% виборців. За результатами екзит-полів два кандидати оголосили про свою перемогу.