Події
27 липня 2015
СБУ заблокувала діяльність російського конверт-центру, що фінансував бойовиків (ВІДЕО)
Служба безпеки України заблокувала в Дніпропетровській області діяльність конвертаційного центру, який фінансував бойовиків.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це заявили у прес-службі відомства.

Зокрема, конвертаційний центр було організовано за сприяння посадових осіб одного з російських банків, через який фінансувалися терористичні "ДНР" і "ЛНР".

За даними спецслужб, кошти підприємств, які знаходяться на тимчасово окупованих бойовиками територіях, через банк перераховувалися на рахунки ряду фіктивних фірм під виглядом нібито фінансової допомоги. Потім готівку отримувались кур'єрами через касу банку.

Так, "на гарячому" співробітники спецслужби затримали кур'єра, який перевозив 500 тисяч гривень. Під час обшуків у приміщеннях фірм, задіяних у діяльності конвертаційного центру, правоохоронці вилучили підроблену документацію, печатки та штампи підконтрольних комерційних структур, кліше підписів посадових осіб фіктивних суб'єктів господарювання, фальшиві печатки державних установ та комп'ютерну техніку.

В даний момент відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 258-5 Кримінального кодексу України - "Фінансування тероризму". 

Читайте також: Греція розпочала переговори з кредиторами