Україна
27 липня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за день
Головні події дня:результати виборів в Чернігові, відмова від військових звань та відмова Росії від полоненого.
news-image

Корбан заявив, що свою поразку не визнає.

Кандидат в депутати на 205 окрузі у Чернігові Геннадій Корбан заявив, що не визнає своєї поразки. Хоча сам визнав, що мандат скоріш за все отримає кандидат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Березенко.

В Чернігові стався дефолт влади…Судитися ми не будемо… Очевидно Березенко отримає цей мандат. Від цього мандата погано пахне. Було задіяно багато передвиборних технологій, які залишилися ще з часів Віктора Януковича, - заявив Геннадій Корбан.

 

Російська влада відмовилися від полоненого в Україні майора.

Консул Російської Федерації не став зустрічатися з російським офіцером Володимиром Старковим, якого вчора затримали на КПП "Березове" у Донецькій області.

Від полоненого майора РФ сьогодні відмовився консул. А ми й не сумнівалися! Може є у когось спосіб донести цю інформацію до дружини, родичів і друзів, раз вже держава від нього відмовилося?", - написала волонтер.

 

У Києві пройшла Хресна хода, присвячена пам'яті князя Київського Володимира Великого.

У Києві пройшла Хресна хода,  присвячена пам'яті князя Київського Володимира Великого з нагоди 1027-ліття Хрещення Київської Русі-України.

У ході взяли участь сотні священнослужителів і тисячі мирян. Хода розпочалася із Володимирської гірки, де відбувся молебень на честь 1000-ліття преставлення святого князя Володимира.

На Володимирску гірку були принесені сім чудотворних ікон Божої Матері. Це ікони - "Зимненська", "Почаївська", "Охтирська", "Касперівська", "Піщанська", "Святогірська" та "Призри на смирення". 

 

Україні треба відмовитися від радянських військових звань - Порошенко.

На думку Президента, заміна звання "молодшого лейтенанта" на звання "хорунжого" повністю відповідає українським традиціям.

Президент Порошенко підтримує ідею запровадження українських традицій у системі військових звань і відмову від радянських рангів.

Мені дуже сподобалися під час нашої дискусії ініціативи, щоб відійти від радянської армії. Нам треба запроваджувати свої нові українські традиції, в тому числі і нові українські звання, - сказав Президент.

 

На Кіровоградщині готувалися створити ще одну республіку.

У центрі України готували акції протесту для ускладнення ситуації в регіоні.

За інформацією, співробітники СБУ викрили групу людей, які готувалися до створення на Кіровоградщині ще однієї "народної республіки". Як стало відомо, група готувала акції протесту.