Суспільство
28 липня 2015
У Росії 75-річного вченого з Роскосмосу звинувачують у держзраді
У РФ порушили кримінальну справу про державну зраду проти 75-річного працівника Центрального науково-дослідницького інституту машинобудування Роскосмосу, викладача Московського державного технічного університету Володимира Лапигіна.
news-image

За матеріалами Лефортівського суду, Лапигін перебуває під домашнім арештом із травня 2015 року. На початку липня арешт продовжили до середини вересня, повідомляє «Єдність» з посиланням на ВВС Україна.

За даними агентства "Інтерфакс", кримінальна справа проти Лапигіна засекречена.

На сайті Московського університету вказано, що викладач із вересня 2014 року працював доцентом на кафедрі динаміки і управління польотом ракет і космічних апаратів, а в інституті машинобудування очолив Центр теплообміну і аерогазодинаміки.

Нагадаємо, за останній час це не перша в Росії гучна справа про "державну зраду". У лютому в розголошенні держтаємниці запідозрили вченого-ядерника Володимира Голубєва, проте пізніше його амністували.

Однією з найгучніших справ стала справа багатодітної матері Світлани Давидової, проте справу закрили після розгортання в Росії кампанії на її захист.

Читайте також: Росія передумала розміщувати в Криму стратегічні бомбардувальники