Суспільство
28 липня 2015
Ватажок "Нічних вовків" вважає дуже маленькою знижку в 99,9% за землю у Севастополі
Крім того, Залдостанов буде вимагати збільшення терміну оренди землі.
news-image

Уряд Севастополя відновив дію договору оренди землі з байк-клубом "Нічні вовки", передає «Єдність» із посиланням на Події Криму.

За офіційними даними, за один квадратний метр землі "Нічні вовки" будуть платити 0,1% від встановлених держкадастром 537 рублів.

Втім, лідер байкерського клубу Олександр Залдостанов, більш відомий як Хірург, в інтерв'ю радіостанції "Говорить Москва" підкреслив, що його не влаштовують умови договору.

Це не максимальна знижка. Весь час перекручують, говорячи про продажну вартість землі, хоча нам ніхто вартість не призначав. Мова йде про орендну ставку за землю, яка у нас не сама мінімальна, прошу зауважити. І ще оформлення землі мене не влаштовує - всього на 10 років. Я буду домагатися більшого, - зазначив Залдостанов.

За його словами, байкери вже оплачують оренду.

Земля ця рекреаційна, там велика частина землі, 90%, не може бути використана в якому б то не було вигляді. Це територія, яка не може бути пущена під забудову. Тому це логічно, що нам надали знижку. Ми користуємося знижкою, враховуючи ще патріотично-соціальний характер нашої діяльності. Ми вже платимо орендну плату другий місяць, - заявив байкер.

Він стверджує, передача землі пройшла в рамках закону.

Нагадаємо, 12 травня влада Севастополя передала 227,7 га землі у гори Гасфорта "Нічним вовкам". Ця ділянка належить Балаклавському рудоуправлінню ім. Горького, підконтрольному ЗАТ "Смарт-холдинг" бізнесмена Вадима Новинського.

"Нічні вовки", які кілька років поспіль проводять на цій території байк-шоу, запропонували побудувати там "спортивно-патріотичний центр". Однак уже 23 травня уряд Севастополя призупинив дію постанови про надання мотоклубу землі.

Голова Законодавчих зборів Севастополя Олексій Чалий заявив: щоб отримати в оренду землю у гори Гасфорта, мотоклуб "Нічні вовки" повинен пройти всю передбачену законом процедуру - від підготовки проекту до перемоги в конкурсі на ділянку.

27 липня уряд Севастополя відновив дію рішення про надання байк-клубу землі.

Читайте також: «Нічні вовки» проведуть екскурсію по "ЛНР" для американців