Видобуток газу в Росії впевнено прямує до історичного мінімуму
Міністерство економічного розвитку Росії підрахувало, що за підсумками поточного року видобуток газу групи «Газпром» впаде до історичного мінімуму.
news-image

Згідно з офіційним моніторингом міністерства, в 2015 році загальний обсяг видобутку російського монополіста знизиться до 414 млрд кубометрів, у той час як ще в минулому році становив 444 млрд кубометрів газу, передає «Єдність» з посиланням на російські джерела.

Початковий план видобутку на 2015 рік «Газпрому» становив 485 млрд кубометрів. Остання оцінка видобутку «Газпрому» на поточний рік (від 19 травня) становила 450 млрд кубометрів.

В умовах обвалу видобутку «Газпром» засекретив свої виробничі результати. Російський «Інтерфакс», посилаючись на свої інформовані джерела, наводить такі цифри: за перше півріччя видобуток газу у «Газпрому» впала на 30134000000 кубометрів - до 205 212 000 000 кубометрів.

Таким чином, оцінка Мінекономрозвитку виходить з того, що в другому півріччі видобуток «Газпрому» падати більше не буде. В іншому випадку підсумки року будуть ще скромніші.

Читайте також: Підписання договору про постачання газу з РФ до Китаю відкладається