Світ
28 липня 2015
Поляк вирішив висунути свою кандидатуру на посаду мера Лондона
Серед іншого, він обіцяє побудувати лондонцям мільйон помешкань протягом 4-ох років своєї каденції.
news-image

Нащадок польського аристократа Ян Жилінський вирішив висунути свою кандидатуру на посаду мера Лондона, передає «Єдність» із посиланням на Радіо Польща.

Моя програма є дуже простою: протягом 4-річної каденції я збудую мільйон помешкань, висаджу мільйон дерев, а, перш за все, наполовину зменшу оплату за комунальні послуги, - заявив Ян Жилінський, представляючи свою передвиборчу програму.

Жилінський також хоче, аби в центрі Лондона, недалеко від Букінгемського палацу, був зведений пам’ятник польським пілотам, які брали участь у битві за Великобританію.

Профінансувати зведення монумента мав би британський уряд. Ян Жилінський мешкає у лондонському районі Ілінг. Він – бізнесмен, активний діяч польської діаспори в Великобританії та благодійник, знавець мистецтва і один із героїв книги Еви Вінницької під назвою «Лондонці». Це - збірка репортажів про поляків, які після ІІ світової війни емігрували до Лондона.

Ян Жилінський є також ініціатором та засновником пам’ятника «Золотий улан», що зведений на честь його батька, капітана Анджея Жилінського та польської кавалерії.

Вибори мера Лондона відбудуться в травні 2016 року.

Нагадаємо, цього року нащадок польської аристократичної родини Ян Жилінський став відомий тим, що викликав на дуель голову Партії незалежності Сполученого Королівства Найджеда Фараджа, відомого своїми ультраправими поглядами, зокрема бажанням вивести країну з ЄС та образами іммігрантів, що живуть у Британії. Однак євроскептик Фарадж відмовився від цього поєдинку. 

Читайте також: У Великобританії знайдено один з найстаріших фрагментів Корану