Резонанс
28 липня 2015
СБУ показала затриманих російських ГРУшників, яких ніхто не міняв
Обоє затриманих перебувають у київському військовому шпиталі.
news-image

СБУ дала можливість  журналістам побачити двох російських військових Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва, про неправдивий обмін яких написали російські ЗМІ, передає «Єдність» із посиланням на УП.

Обоє затриманих продовжують перебувати у київському військовому шпиталі. Вони не мають претензій щодо умов перебування та ставлення до них і кажуть, що їх відвідують адвокати.

Александров розповів, що з ним на телефонний контакт виходила матір, однак вона на даний момент не може приїхати в Україну "через проблеми, які виникають з виїздом". Він також подякував українським лікарям за те, що врятували йому ногу після поранення і висловив сподівання, що українські військові, взяті в полон, перебувають в таких само умовах, як він.

Взагалі я певним чином змінив свою думку стосовно подій (в Україні - ред). Не все, так, як показують по телебаченню, - сказав він.

У свою чергу Єрофеєв сказав, що теж не має претензій до умов утримання та ставлення до нього. Водночас він висловив невдоволення  з того приводу, що його у ЗМІ "називають співробітником ГРУ, оскільки його підрозділ до ГРУ відношення не має".  На прохання сказати назву свого підрозділу він відповів:

Просто бригада розвідки.

Він повідомив, що з ним на зв'язок виходила його дружина, однак відмовився сказати, чи збирається вона до нього. Так само він відмовився відповідати на запитання щодо своєї участі у конфлікті на Донбасі, мотивуючи це тим, що зараз триває слідство. 

Читайте також: У Кремлі утримуються від коментарів з приводу можливого звільнення росіян в Україні