Україна
29 липня 2015
Сьогодні виповнюється 150 років з дня народження митрополита Андрея Шептицького
На честь роковин митрополита передбачена низка святкових заходів.
news-image

29 липня виповнюється 150 років з дня народження митрополита Української Греко-Католицької Церкви Андрея Шептицького, передає  «Єдність» із посиланням на прес-службу Міністерства культури України.

Відзначення 150-их роковин від Дня народження Митрополита розпочнуться у Львові на площі біля церкви Святого Юра.

О 10 ранку буде проведена Архієрейська Божественна Літургієя за участі єпископів з усіх єпархій України. Її очолить глава УГКЦ, Блаженнійший Патріарх Святослав (Шевчук).

О 13.00 на Святоюрській площі відбудеться урочиста церемонія відкриття та посвячення пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому. По завершенню — мистецька програма Львівської державної академічної чоловічої хорової капели «Дударик».

О 17.00 Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької представить концерту програму «Я тебе кличу».

Відповідно до Плану офіційних заходів на загальнонаціональному та регіональному рівнях у 2015 році, протягом року у Києві, Львівській та іншій областях відбуватимуться наукові, культурі, громадські заходи.

До програми заходів долучиться УГКЦ, яка розпочала Рік Андрея Шептицького з листопада 2014 року.

У Києві, відповідно до затвердженого Урядом Плану, буде встановлена меморіальна дошка на честь Андрея Шептицького на Будинку вчителя – у тодішньому приміщенні Центральної ради.

Важливу роль у переосмисленні історичної ролі Шептицького зіграють демонстрація документальних, науково-популярних та художніх фільмів, поширення науково-популярного ілюстрованого видання про життя митрополита через мережу бібліотек та навчальних закладів.