Київ
29 липня 2015
У Києві складають список приміщень, куди зможуть переїхати торговці з прибраних МАФів
Кличко доручив очільнику Деснянського району скласти список порожніх приміщень, які будуть альтернативою для торговців у МАФах.
news-image

Мер Києва Віталій Кличко дав доручення голові Деснянської РДА скласти список будівель, де наявні порожні приміщення на перших поверхах та які можна передати в оренду представникам малого і середнього бізнесу для здійснення торгівлі. Про це Київський міський голова заявив під час інспекції міста за участю голів райдержадміністрацій Києва на Троєщині, передає «Єдність» із посиланням на прес-службу КМДА.

У Деснянському районі почали прибирати місця найбільшого скупчення незаконних МАФів, зокрема, на вулиці Оноре де Бальзака, 64. Власники МАФів і працівники кіосків чинять опір, водночас місцеві мешканці скаржаться на нелегальні тимчасові споруди і просять їх прибирати.

Ситуація тут наступна – з одного боку ті, хто працюють у МАФах, вимагають їх не чіпати. З іншого – місцеві мешканці вимагають очистити мікрорайон від кіосків. Ми наведемо лад, жодних наливайок і захаращеності тут не буде! – наголосив Віталій Кличко.

Мер зазначив, що в місті вже прибрали велику кількість незаконних МАФів – близько 4 тисяч. І ця робота триватиме.

Водночас керівник Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Дмитро Білоцерковець сказав, що власниками незаконних МАФів на вулиці Оноре де Бальзака переважно є колишні прокурори і силовики часів Януковича.

Власники МАФів намагаються втягнути столичну владу у протистояння з тими, хто орендує МАФи, – з продавцями. Власники незаконних МАФів, по суті, обкладали даниною малий і середній бізнес. А власники тут – це колишні прокурори і міліціонери епохи Януковича. І відповідальність повинні нести саме вони, які незаконно здавали кіоски в оренду і таким чином обманювали дрібний бізнес, – зазначив Дмитро Білоцерковець.

Мер доручив очільнику Деснянського району скласти список будівель, де наявні порожні приміщення на перших поверхах, які б можна було надати в оренду підприємцям як альтернативу кіоскам.

Я дав завдання керівнику району надати торгівцям список всіх вільних приміщень району, куди вони можуть переїхати і зайнятися торгівлею. Київ не повинен бути базаром, – сказав Віталій Кличко.
Читайте також: Кличко розповів, що у боротьбі із МАФами влада стикається з жорстким опором криміналітету