Україна
29 липня 2015
Російські бойовики оголосили справжнє полювання на бійців АТО
Про це повідомив голова Служби безпеки України.
news-image

Василь Грицак заявив, що після затримання кадрового військового на Донбасі керівництвом бойовиків було дано команду захоплювати у полон українських військових будь-якою ціною, передає «Єдність».

На думку голови СБУ, метою такого вчинку може бути спроба обміну або помста. Також, він закликав бути пильними аби не допустити реалізації планів терористів.

Однак, звернення політика було адресовано також і російським військовослужбовцям із проханням не виконувати злочинні накази своїх керівників - не їхати воювати в Україну. 

«Я хочу як офіцер звернутися до солдатів і офіцерів російської армії, представників російських спецслужб: не виконуйте злочинні накази, не посилайте сюди своїх підлеглих і не йдіть самі на територію України.", - додав Василь Грицак.

Раніше, на контрольному посту у Донецькій області, українськими прикордонниками було затримано автомобіль «КамАЗ» із боєприпасами. У вантажівці знаходилося двоє чоловіків. Один із них виявився кадровим офіцером Збройних сил Російської Федерації, а інший належав до бойовиків незаконних збройних формувань.