Україна
29 липня 2015
Генпрокурор заявив про можливу співпрацю з Федеральним бюро розслідувань США(фото)
29 липня відбулася зустріч Віктора Шокіна з представниками Посольства Сполучених Штатів Америки Крістофером Смітом і Джеймсом Прайсом.
news-image

Сторони обговорювали співпрацю між правоохоронними органами Сполучених Штатів Америки та України, зокрема, між Генеральною прокуратурою України та Федеральним бюро розслідувань США, передає «Єдність».

Віктор Шокін звернувся до представників Посольства США з проханням сприяти розслідуванню «справ Майдану» та злочинної діяльності представників режиму Януковича. Запропонував розробити з американською стороною та затвердити спільний план слідчо-розшукових дій для пошуку коштів і рахунків, котрі здобуті представниками попередньої влади злочинним шляхом і виведені за межі України.

Під час зустрічі Генпрокурор заявив, що для більш ефективної роботи ініціював перерозподіл функціональних обов'язків між своїми заступниками і найближчим часом управління з розслідування корупційних злочинів, скоєних службовими особами, які займають особливо відповідальне становище, передасть під безпосереднє керівництво заступнику Генерального прокурора України Віталію Каську. 

«Це потужне управління і я вірю, що воно під опікою пана Каська здатне ефективно боротися з корупцією в середовищі високопосадовців», - сказав Віктор Шокін.

Водночас Віктор Шокін зауважив: 

«Як Генеральний прокурор я не допущу зловживань і порушень з будь-якого боку. Закон має бути понад усім. І всі повинні бути рівні перед ним. При цьому розслідування справ має ґрунтуватися виключно на нормах Кримінального процесуального кодексу України».