Події
30 липня 2015
Кандидата на посаду детектива в Національне антикорупційне бюро України спіймали на хабарі
Офіцер отримав хабар у вигляді комп’ютерної техніки вартістю понад 40 тис грн.
news-image

Слідчим відділом військової прокуратури Центрального регіону України, спільно із Управлінням внутрішньої безпеки СБУ викрито офіцера Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області в одержанні неправомірної вигоди, передає «Єдність» із посиланням на прес-службу ГПУ.

Офіцер отримав хабар у вигляді комп’ютерної техніки вартістю понад 40 тис грн від громадянина за сприяння останньому у його подальшій підприємницькій діяльності шляхом усунення перешкод та вирішення проблемних питань з правоохоронними органами.

У ході обшуку в помешканні зазначеного працівника Служби безпеки України майно, отримане як неправомірна вигода, виявлено та вилучено.

 

На даний час до Печерського районного суду м. Києва подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідством установлено, що вказана особа, яка отримала хабар, є кандидатом на посаду детектива в Національне антикорупційне бюро України та вже пройшла другий етап конкурсного відбору, йдеться в повідомленні відомства.

Довідково: санкція ч. 3 статті ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.