Події
30 липня 2015
Генпрокуратура оголосила про підозру екс-Міністру юстиції України Лавриновичу за розтрату державних коштів в особливо великих розмірах
Йдеться про суму 8,5 млн грн.
news-image

Сьогодні, 30 липня, заступник Генерального прокурора України Юрій Столярчук повідомив про підозру колишньому Міністру юстиції України Олександру Лавриновичу у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, а саме у здійсненні розтрати державних коштів в особливо великих розмірах. Про це під час брифінгу 30 липня повідомив начальник другого слідчого відділу управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Ігор Слободяник, передає «Єдність».

За словами слідчого, Олександр Лавринович підозрюється в тому, що після закінчення строку для надання доказів у справі Юлії Тимошенко, діючи в інтересах В. Януковича, за державні кошти придбав послуги іноземної юридичної компанії на суму 8,5 млн грн. Вказані послуги жодним чином не могли бути використані в Європейському суді з прав людини, де розглядалася справа Ю. Тимошенко. 

На той час рішення ЄСПЛ вже було постановлено, і не було жодної юридичної можливості для використання висновку цієї компанії, - пояснив Ігор Слободяник.

Наразі до Печерського районного суду внесено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання О. Лавриновича під вартою. 

Читайте також: Кандидата на посаду детектива в Національне антикорупційне бюро України спіймали на хабарі