Суспільство
30 липня 2015
І знову в Росії під час "п'яного" селфі був зруйнований пам'ятник Леніну
Комуністи Томської області занепокоєні "епідемією вандалізму".
news-image

Як повідомили сьогодні у регіональному  УМВС Томської області (Росія),  у селі Каргасок було затримано підозрюваного в нанесенні ушкоджень пам'ятнику Володимиру Леніну, передає «Єдність».

За попередньою інформацією, 26-річний молодий чоловік пошкодив пам'ятник з хуліганських спонукань, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, - сказав представник поліції.

Свої дії хлопчина мотивував бажанням сфотографуватися з пам'ятником.

У свою чергу, комуністи на сайті томського відділення КПРФ висловили стурбованість епідемією вандалізму, що поширюється у Томській області.

 

Ми не Україна і не Прибалтика, до історії своєї країни ставимося трепетно. І тому новина про те, що в ніч з п'ятниці на суботу заради звичайних пустощів була практично знесена вся верхня частина пам'ятника Леніну, встановленого в центрі Каргаска, викликала справжній шок, - написано на сайті комунистів.

В адміністрації сільського поселення комуністів заспокоїли і запевнили, що пам'ятник неодмінно буде відновлений.

Що стосується молодика, який зруйнував пам'ятник, то його дії розцінюються як дрібне хуліганство. За шкоду, завдану пам'ятнику, йому загрожує штраф у розмірі до 1 тисячі рублів або до 15 діб арешту.

Нагадаємо, це вже третій випадок вандалізму щодо пам'ятників Леніну в Томській області. Раніше двічі постраждав монумент у Моряковському Затоні. У травні була знесена верхня частина пам'ятника за допомогою кувалди, а через кілька місяців інший житель Моряковкі обрушив частину статуї, коли намагався сфотографуватися.

Читайте також: У Росії чоловіку, що відбив голову пам'ятнику Леніну, дали рік тюрми