Україна
30 липня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за день
Головні події дня: атака "равликів" на КМДА, стрілянина у Рівненській області та поповнення у родині бойовика Захарченка.
news-image

Атака "равликів" на КМДА.

Сьогодні під мерією Києва відбувся найкреативніший пікет року.

Під стінами КМДА зібралися машини мобільних кав'ярень, переважно моделі "Равлик". Така картина зробила сьогоднішній сірий ранок яскравішим.

Повідомляється, що очільник міста Віталій Кличко на початку засідання оголосив: "Всі очільники районів, де залишаються незаконні МАФи, повинні скласти списки порожніх приміщень, щоб допомогти підприємцям".

 

Донецьк святкує народження в Захарченка четвертого сина.

У ватажка терористичної "Донецької народної республіки" Олександра Захарченко народилася четверта дитина.

Відомо, що терорист живе у другому шлюбі, а його дружину звуть Наталя. Сьогодні вночі жінка стала матір'ю другий раз.

Ще двоє дітей у Захарченка є від першого шлюбу. Втім, де знаходиться його перша дружина і діти - невідомо. Згідно з офіційною біографією три попередніх дитини бойовика - хлопчики.

 

Донецьким юристам жорстко пояснили, що в "ДНР" працюватимуть українські закони.

Нотаріуси та правозахисники в окупованому місті досі працюють згідно з українським законодавством.

Приблизно півроку тому в на окупованій території зібралася ініціативна група з юристів, що повірили у "республіку".

"Близько 28 осіб, в основному працівників державних установ. Всі шість місяців вони підписували різні петиції в усі можливі органи "ДНР" з вимогою припинити дію українського нотаріату та скоріше ввести свій. Писали про це навіть у Москву, - повідомив один з проукраїнських юристів з Донецька.

Втім, як тільки вщух скандал із заступником начальника управління юстиції Сергієм Кучеруком, який перейшов на бік терористів, голову ініціативної групи одразу ж викликали до так званого міністерства держбезпеки "ДНР".

 

У Рівненській області через бурштин - стрілянина і масові заворушення, є госпіталізовані.

У селищі Дубровиця Рівненської області відбулися зіткнення між співробітниками міліції і нелегальними здобувачами бурштину.

Після того, як співробітники МВС виявили нелегальну бурштинову копальню, затримали тих, хто на ньому працював, і вилучили у них насоси та помпи, до місцевого РВВС прийшло близько тисячі нелегальних копачів, які зажадали звільнити затриманих. Деякі з них були озброєні.


Обмовка "за Фрейдом": Чуркін закликав не карати тих, хто збив літак.

Учора під час засідання Ради Безпеки ООН представник Росії Віталій Чуркін обмовився «за Фрейдом». Він сказав, що винні в аварії Боїнга мають залишитись непокараними.

Будемо сподіватися, що розслідування розбереться і в цьому, і безкарність наступить і по відношенню до тих, хто збивав літак, і тих, хто його направляв у зону воєнних дій, — сказав Чуркін.