Політика
31 липня 2015
КСУ визнав зміни закону в частині децентралізації конституційними
Законопроект "Про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади" № 2217а відповідає вимогам статей 157 і 158 Основного Закону.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це йдеться в оприлюдненому сьогодні висновку Конституційного Суду України у справі за зверненням Верховної Ради України.

Нагадаємо, 16 липня Верховна Рада  направила до КС проект змін до Конституції щодо децентралізації влади для отримання висновку щодо відповідності вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

27 липня 2015 Конституційний Суд України у формі письмового слухання почав розгляд справи за зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади вимогам статей 157 і 158 Конституції України. У ході пленарного засідання Конституційного Суду України заслухав суддю-доповідача по справі Михайла Гультая, який доповів присутнім матеріали справи.

30 липня Конституційний Суд України на закритій частині пленарного засідання продовжив розгляд справи за зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Читайте також: Венеціанська комісія задоволена попередніми змінами до Конституції