Події
31 липня 2015
16-річна чернівчанка написала фальшиву заяву про зґвалтування, бо не знала як розповісти родичам, чому пізно повернулася додому
Правоохоронцями зібрано достатньо доказів, які спростовують факт зґвалтування неповнолітньої.
news-image

Як повідомили у прес-службі УМВС України в Чернівецькій області,  до Першотравневого райвідділу міліції надійшло повідомлення від 16-річної жительки Чернівців про зґвалтування, передає «Єдність».

За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження, передбачене ч.3 ст.152 (Зґвалтування) КК України. Міліціонери опитали потерпілу, вилучили відеозаписи камер спостереження, призначили відповідні експертизи. Видимих тілесних ушкоджень на тілі дівчини, при зовнішньому огляді, експерти не виявили.

Правоохоронці встановили учасника події. 24-річний мешканець Сторожинецького району розповів правоохоронцям, що жодних насильницьких дій стосовно дівчини не вчиняв.

 

У ході розмови із заявницею міліціонери виявили деякі неточності. Дівчина плуталася у свідченнях, до того ж і поведінка її була підозрілою. Правоохоронці пред’явили заявниці речові докази, зокрема і відеозаписи з камер спостереження, які спростовують факт застосування насильства до неї. Коли дівчина зрозуміла, що її викрили, то зізналася правоохоронцям, що її ніхто не ґвалтував, до транспортного засобу підсіла сама, а статевий акт відбувся за добровільної згоди, - йдеться в повідомленні.

Свою поведінку неповнолітня пояснила тим, що не знала як розповісти родичам, чому так пізно повернулася додому.

Слідчі перекваліфікували статтю за якою було відкрите кримінальне провадження на іншу – ч.1 ст. 155 (Статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості) КК України. Слідство триває.   

Читайте також: У Дрогобичі засудили жінку за неправдиві свідчення про зґвалтування