Суспільство
31 липня 2015
Декан Львівської комерційної академії вимагала 7 тисяч гривень за вступ до вишу
Правопорушницю затримано, їй загрожує покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.
news-image

Декан одного з факультетів Львівської комерційної академії, яка одночасно є членом приймальної комісії цього вишу, вимагала та отримала неправомірну вигоду за сприяння у вступі до академії. Про це повідомили у прес-службі МВС, передає «Єдність».

30 липня працівники управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України у Львівській області затримали декана факультету під час одержання нею неправомірної вигоди у сумі 7,3 тисяч гривень. Гроші призначалися за сприяння у здачі вступних іспитів та вступі до вишу, - йдеться у повідомленні відомства.

Грошові кошти та речові докази вилучено з місця події.

Раніше за цим фактом слідчим управлінням ГУМВС в Львівській області було відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Правопорушниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Жінку затримано у порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання обрання міри запобіжного заходу.

Читайте також: Інспектор київської ДАІ вимагав хабар у 2 тис дол США за непритягнення до відповідальності за вчинення ДТП