Політика
31 липня 2015
Кабмін допомагатиме переселенцям судитися з Росією в ЄСПЛ
Тимчасово переміщені особи, які в результаті російської агресії позбулися дому, роботи та майна, зможуть подати на РФ до Європейського суду з прав людини або в національні суди з вимогою відшкодувати збитки.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час робочої поїздки в Харків.

Ми запускаємо нову ініціативу, яка полягає в тому, що тимчасово переміщені особи, які в результаті російської агресії позбулися дому, роботи, майна - можуть подати на РФ до Європейського суду з прав людини або в національний суд і вимагати відшкодування збитків, заподіяних Росією по відношенню до кожної сім'ї, до кожного громадянина", - зазначив голова уряду.

За повідомленням департаменту інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету міністрів, сьогодні з найбільшими проблемами в Україні стикаються в першу чергу саме тимчасово переміщені особи: такими зареєструвалися вже більше 1,3 мільйона чоловік.

У рамках поїздки до Харкова прем'єр відвідав місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, де стартує пілотний проект з надання допомоги тимчасово переміщеним особам.

Ці центри також будуть надавати допомогу громадянам в оформленні документів на отримання субсидій.

Читайте також: У московському метро чоловік позбувся двох пальців, допомагаючи дівчині підняти телефон