Суспільство
1 серпня 2015
У Росії правоохоронці розігнали благодійний аукціон
Мітинг проводився для підтримки політичних в'язнів.
news-image

Учора в Москві поліціянти зірвала четвертий благодійний аукціон на підтримку політв'язнів, який повинен був проходити в клубі «Китайський льотчик Джао Да» у Китай-місті, передає «Єдність».

Поліцейський увійшов до приміщення клубу і зажадав у адміністрації скасувати торги без пояснення причин, пригрозивши викликати ОМОН, «щоб припинити аукціон як небажане захід», написала у своєму твіттері одна з учасниць.

Організатори прийняли рішення продовжити захід в клубі «Місце», проте поліцейські попросили учасників покинути й це приміщення. Аукціон продовжився прямо у дворі, поки кілька співробітників правоохоронних органів чергували біля входу в заклад.

У підсумку до «Місця» прибули загони ОМОНу, один зі співробітників оголосив у мегафон, що акція незаконна, і вимагав присутніх розійтися, чим аукціон і завершився.

Серед лотів на торгах були представлені роботи Данила Берковський та Олексія Мерінова, портрет Бориса Єльцина, каска з Майдану і тому подібне. Гроші від продажу речей пішли на допомогу «в'язням Болотної», українському режисерові Олегу Сенцової, лівому активісту Олександру Кольченко, антифашисту Олексію Сутуге, анархісту Іллі Романову та Івану Асташин.