Світ
2 серпня 2015
У чеському таборі біженці підняли бунт, вимагаючи дозволу виїхати до Німеччини і підвищити кількість кишенькових грошей
100 біженців підняли бунт, намагаючись зруйнувати будівлі в таборі.
news-image

У таборі для біженців, що у чеському місті Бела-під-Бездезем, кілька десятків в'язнів намагалися скоїти втечу, передає «Єдність» із посиланням на Радіо Прага.

У табір терміново прибув міністр внутрішніх справи країни Мілан Хованець. Він поговорив з біженцями, вислухав їх претензії і пообіцяв поліпшити умови проживання.

Однак, після того, як він поїхав, близько 100 біженців підняли бунт, буквально намагаючись зруйнувати будівлі в таборі. Поліції довелося застосувати силу.

Основні вимоги біженців, які перебувають у таборі:  дозволити виїхати їм до Німеччини, повернути мобільні телефони і підвищити кількість грошей, що виділяються на кишенькових витрати.

За рішенням керівництва МВС Чеської Республіки, з табору біженців були вивезені всі сім'ї з дітьми і одна вагітна жінка (в цілому 31 особа). Вони перевезені в табір в Заставці-у-Брно.Це було зроблено з метою їх же безпеки, щоб ті не постраждали у зв'язку з подіями, що відбуваються в Белі-під-Бездезем. 

Читайте також: Під час першого гей-параду в чеському Оломоуці городяни приєднувалися до колони, не розібравшись, "з якого приводу демонстрація"