Світ
2 серпня 2015
Американка розповіла, як чоловік роками ґвалтував її, поки вона спала
Чоловік Менді Бордман кілька років без її відома давав їй снодійне і заспокійливе.
news-image

Тема насильства все ширше обговорюється в суспільстві, але багато хто дотепер не може зрозуміти, як можливо зґвалтування у шлюбі, пояснює «Єдність».

Приміром, нещодавно адвокат Дональда Трампа заявив, що секс між чоловіком і дружиною з юридичної точки зору не можна вважати зґвалтуванням, чим спровокував великий скандал.

Американка Менді Бордман вирішила розвіяти помилки суспільства про сексуальне насильство в шлюбі, розповівши свою історію. Вона написала есе для американського видання, в якому розповіла, як її роками ґвалтував чоловік, без її відома даючи снодійне і заспокійливе.

За словами жінки, у неї був звичайний шлюб: вони з чоловіком були типовою парою і разом виховували дітей. Через сім років у Менді почалися проблеми з пам'яттю: вона часто не могла згадати, як виконувала ту чи іншу дію (наприклад прокидалася голою, хоча лягала спати одягненою), і постійно відчувала себе втомленою. Крім того, прокидаючись, вона часто відчувала гіркий присмак у роті. Одного разу вона несподівано прокинулася вночі й застала чоловіка за тим, що він намагався змусити її прийняти ліки уві сні. Чоловік Менді сказав, що робив це, оскільки хотів, щоб вона краще спала. Він продовжував давати їй препарати без відома, але, коли вона знову і знову заставала його за цим, переконував, що робить це для її ж щастя.

Так тривало до тих пір, поки одного разу Менді не вирішила перевірити телефон чоловіка і виявила на ньому кілька відеозаписів, на яких чоловік займався з нею сексом, поки вона перебувала без свідомості. Через деякий час після розлучення Бордман все ж таки зважилася звернутися в поліцію, надавши їм копію роликів. Після трьох років судових засідань чоловіка Менді визнали винним у шести злочинах, у тому числі зґвалтуванні, але, попри це, він був засуджений лише до домашнього арешту. Пізніше чоловік все ж опинився у в'язниці - але за порушення умов домашнього арешту.

Менді Бордман сподівається, що її історія допоможе іншим жінкам, які опинилися у схожій ситуації, а також змінить ставлення суспільства до сексуального насильства у шлюбі.

«Незалежно від вашого сімейного стану, якщо людина діє не на вашу обопільною згодою, це зґвалтування. Якщо людину визнають винним у зґвалтуванні, він повинен понести за це покарання, відповідне тяжкості злочину », - підсумовує Менді.