Війна
3 серпня 2015
Бійці батальйону "Донбас" просять Порошенка повернути їх до Широкиного
Батальйон "Донбас" просить Президента України Петра Порошенка віддати наказ на повернення бійців у Широкине Донецької області.
news-image

Про це йдеться в заяві батальйону, опублікованого в Facebook, передає «Єдність».

Своє звернення вони адресували до Верховного головнокомандувача Збройними силами України Порошенка і до командувача сектором "М" генерала Федорова.

У зв'язку з високою ймовірністю загострення ситуації в районі н. п. Широкиного наполягаємо на тому, щоб було віддано наказ про повернення підрозділів "Донбасу" після ротації (тобто 03-04.08.2015) на позиції н. п. Широкино. Абсолютно впевнені, що з урахуванням досвіду Іловайська, ДАП, Дебальцевого, прийняття рішення про відвід батальйону, який має півтора року бойового досвіду (і з них півроку до н. п. Широкино), за межі Донецької області в умовах загострення ситуації - помилкове, - йдеться в заяві. 

У батальйоні "Донбас" заявили, що бійці готові як змінити підрозділи морської піхоти, так і зайняти з ними спільні позиції.

В "Донбасі" також нагадали, що 28 липня батальйон покинув Широкине для проведення планової ротації. На зміну бійцям батальйону прийшли військовослужбовці морської піхоти ВМС ЗСУ. Термін планової ротації, згідно з наказами командувача сектором визначено як 5 діб і закінчується він сьогодні, 3 серпня.

Бійці підкреслюють, що за цей час в районі Широкиного збільшилася кількість обстрілів з боку бойовиків, в результаті яких отримали поранення морські піхотинці, незаконні збройні формування зайняли території так званої буферної, "сірої" зони по лінії Водяне - Комінтернове.

Також повідомляється, що развідгрупою батальйону "Донбас" були виявлені склади з озброєнням та боєприпасами, що свідчить про те, що бойовики тимчасово залишили позиції.

Читайте також: Широкине буде контролювати "міліція "ДНР" разом з українськими правоохоронцями