Цьогоріч Всеукраїнський фестиваль “Червона рута” відбудеться у Маріуполі
Фестиваль пройде з 18 по 20 вересня.
news-image

З 18 по 20 вересня 2015 року в м. Маріуполь відбудеться Всеукраїнський фестиваль сучасної пісні та популярної музики “Червона рута”, повідомляє «Єдність» із посиланням на прес-службу Міністерства культурі України.

Патріотизм громадян усієї України, захист українського війська, масштабний волонтерський рух, робота засобів масової інформації дає нагоду провести фестиваль «Червона рута» у Маріуполі, - йдеться в повідомленні відомства.

Протягом трьох днів заходи пройдуть на центральній площі, парках та в концертних залах міста. Також будуть проведені фінальні конкурси, Гала-концерти нових переможців фестивалю, зірок української естради - лауреатів “Червоної рути” минулих років, концерти виконавців української діаспори з Канади, Америки, Австралії та Європи, концерти рок-гуртів Маріуполя та ін., супутні патріотично-виховні заходи. 
Очікується, що заходи відвідають понад 50000 глядачів.
У фінальних конкурсах візьмуть участь 350 молодих виконавців – переможців відбіркових конкурсів 2014 року з усіх регіонів України, у т.ч. і Криму.

Змагання пройдуть відразу у шести найпопулярніших музичних жанрах (популярної, сучасної танцювальної, акустичної, рок, експериментальної музики, українського автентичного фольклору).

Спеціально для участі у фестивалі молодими музикантами буде створено й виконано близько 300 нових пісень українською мовою.

Читайте також: У Луцьку на фестивалі патріотів відбувся масштабний флешмоб (відео)