Україна
3 серпня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за день
Головні події дня: стрілянина в Харкові, "Комітет порятунку України" та ситуація в АТО.
news-image

У Харкові сталася стрілянина: невідомі напали на автомобіль охорони Добкіна.

Невідомі напали на мікроавтобуси, в яких пересувалася охорона Михайла Добкіна.

Сталася стрілянина, але міліціонери нічого не робили, щоб її припинити. Правоохоронці перекрили вулицю Скрипника, але безлад продовжувався. 

Однак активісти прокоментували навіщо вони трощили офіс у Харкові.

Один із активістів розповів журналістам, що в сутичках брали участь ті ж самі тітушки, що були в Харкові в березні.

Чоловік пояснив, що готовий на будь-які дії, навіть радикальні. За його словами, вже загинуло достатньо молодих хлопців, щоб мовчати.

 

Президент РФ заявив, що не має стосунку до ініціатив Азарова.

В Кремлі наголосили, що не причетні до створення "Комітету порятунку України".

Пєсков наголосив, що не може йти мови про підтримку російським урядом цієї ініціативи.

"І тим більше, про погодження кандидатури Олійника",- зазначив високопосадовець.

Як стало відомо, сьогодні в Москві екс-прем'єр-міністр України Микола Азаров представив нового кандидата в президенти України - Володимира Олійника, а також презентував "Комітет порятунку України", який не буде співпрацювати з Януковичем.

 

До мережі потрапили ексклюзивні кадри з Іловайського котла.

Журналіст Ростислав Шапошников, який провів тиждень всередині "Іловайського котла" та ховався разом із солдатами в окопах від мінометних обстрілів і "Градів", зі своєю відеокамерою став свідком всього, що відбувалося в Іловайську.

Разом із добровольцями з батальйонів журналіст жахався методам ведення неоголошеної війни і розповідав, як досвідчені воїни носили з собою ікони і зізнавалися, що навіть в Афгані так не воювали.

 

Російські військові обстріляли позиції ЗСУ дуже дорогими ракетами "Краснопіль".

З великокаліберної артилерії протягом двох годин піддалася обстрілу базу 34-го батальйону неподалік Курдюмівки Донецької області.

З великокаліберної артилерії протягом двох годин розстрілювали базу 34-го батальйону неподалік від Курдюмівки. Застосовували реактивні снаряди російського виробництва "Краснопіль", калібром 152 міліметри. Кожен вартістю 70 тисяч доларів. Коригуються за допомогою лазерного наведення, тому тут потрібні професіонали, - відзначив робітник ЗМІ.

 

Росія відкрито перекинула до Донбасу нові комплекси радіоелектронної боротьби.

У прихованій війні проти України Росія не тільки утилізує застаріле озброєння, техніку та боєприпаси, але й активно випробовує нові зразки зброї, а також різні цільові військові комплекси.

Згідно з OSINT-дослідженням команди, новітній російський комплекс радіоелектронної боротьби "Борисоглібськ-2", який складає технічну основу частин РЕБ тактичних з'єднань, було перекинуто до України.

Комплекс призначений для радіорозвідки і радіозаглушення ліній КВ, наземного та авіаційного радіозв'язку, абонентських терміналів у тактичній ланці управління та оперативно-тактичній ланці управління.