Суспільство
4 серпня 2015
У Харкові сатаністи осквернили ікону
Акт вандалізму стався в одному з місць відпочинку.
news-image

У Харкові біля джерела води у Кітлярчиному яру, невідомі намалювали на іконі пентаграму з трьома шістками, а лики святих замалювали чорним балончиком. На будівлях на території яру також з'явилися нецензурні написи, передає «Єдність» із посиланням на Городской дозор.

Те, що сталося сьогодні вночі, це подвійно прикро. Прикро не стільки за ікони, їх ми можемо відновити, а прикро за душі тих людей, які це роблять. Страшно подумати, що серед нас, на святій землі, живуть люди, які не тільки противники Бога, але противники всього святого, чистого і красивого, - коментує осквернення ікони протоієрей Михайло Кіт.

Місцеві жителі, для яких відреставрований Кітлярчин яр став одним з улюблених місць відпочинку, також обурені.

 Чесно кажучи, схоже просто на якесь богохульство і хамство. Люди сюди приходять з дітьми, відпочивають, купаються, таке приємне місце в нашому районі. А хтось взяв і позбавив нас естетичного задоволення, - нарікає місцева мешканка Наталія Демченко.

У Департаменті комунального господарства на акт вандалізму відреагували швидко. Ікону обіцяють відновити, нецензурні написи з будівель - прибрати.

Директор Департаменту Віктор Кітанін закликав харків'ян дбайливо ставитися до того, що їх оточує.

Давайте ми збережемо все, що маємо сьогодні. Це все повинно залишитися нашим дітям, нашим онукам. Це все робиться на благо міста і майбутніх поколінь, - зазначив чиновник.
Читайте також: Активісти прокоментували навіщо вони трощили офіс у Харкові (відео)