Україна
5 серпня 2015
МЗС запрошує патріотів долучитись до нового проекту "Розкажи світові про Україну"
Кожного дня з 4 по 24 серпня МЗС публікуватиме цікаві та корисні факти про Україну, які пропонує поширити по всьому світу.
news-image

До 24 річниці незалежності України Міністерство закордонних справ запускає новий проект: "Розкажи світові про Україну", передає  «Єдність».

Кожного дня з 4 по 24 серпня МЗС публікуватиме цікаві та корисні факти про Україну. Загалом до Дня Незалежності буде розповсюджено 20 фактів, які дипломатичне відомство закликає поширити по всьому світу.

Відчуйте себе дипломатом та донесіть правду про Україну в усі куточки світу: просто поширюйте інформацію, що публікуватиме МЗС в рамках проекту "Розкажи світові про Україну", серед ваших друзів і колег, перекладайте це повідомлення різноманітними мовами світу, поширюйте його, - йдеться в повідомленні МЗС.

Дипломатичне відомство розпочало акцію з інформації про територію України, у якій нагадується, що наша країна - найбільша у Європі та деякі інші цікаві факти. Зокрема, про те, що в Україні знайдена найдавніша мапа, а також найстародавніше поселення Homo Sapiens, а біля села Рахів знаходиться географічний центр Європи.

Площа України становить 603 628 км². За цим показником вона є найбільшою країною з тих, чия територія повністю знаходиться у Європі. Країна займає 0,41% світової території суші, в ній мешкає 0,85% населення планети.

Найдавніша мапа, а також найстародавніше поселення Homo Sapiens знайдені в Україні: у с. Межиріччя Рівненської області. Їм близько 14,5-15 тис. років. Мапу вибито на кістці мамонта.

Географічний центр Європи знаходиться в Україні, біля села Ділове неподалік від міста Рахова.

Наразі територіальну цілісність України порушено державою-агресором – Російською Федерацією. Минулого року Росія всупереч усім міжнародним принципам і нормам незаконно окупувала Автономну Республіку Крим. Наразі у східних областях нашої держави українські військові знову виборюють незалежність нашої держави – протистоять агресору. Українці хочуть миру, але ніколи не перестануть боротися за свою Батьківщину, - йдеться у першому повідомленні акції.