Світ
6 серпня 2015
Анджей Дуда приніс присягу і вступив на посаду президента Польщі (фото)
У другому турі голосування його кандидатуру підтримали 51,55% виборців.
news-image

Анджей Дуда вступив на посаду президента Польщі, ставши шостим главою держави в сучасній історії республіки. Урочиста церемонія його інавгурації проходила  сьогодні в залі пленарних засідань сейму (нижня палата парламенту), передає «Єдність».

Відповідно до конституції, Дуда вимовив текст присяги перед Національними зборами.

Вступаючи з волі народу на посаду президента Республіки Польща, урочисто клянусь зберігати вірність положенням Конституції, непохитно стояти на сторожі гідності народу, незалежності та безпеки держави, а благо Батьківщини і добробут громадян завжди будуть для мене найвищим наказом. Хай допоможе мені Бог, - сказав він.

Під час виголошення тексту присяги праворуч від глави держави стояла його дружина Агата, яка також вступила сьогодні у нову "посаду" першої леді Польщі. У церемонії інавгурації беруть участь депутати і сенатори, представники уряду, духовенства та збройних сил, дипломати з різних країн, друзі і родичі Дуди, а також екс-президенти Лех Валенса, Александер Кваснєвський та Брослав Коморовський.

Нагадаємо, Дуда здобув перемогу на чергових президентських виборах, які відбулися в республіці в травні поточного року. У другому турі голосування його кандидатуру підтримали 51,55% виборців - 8630000 громадян. Коморовський, що балотувався на другий термін набрав 48,45% - більше 8,1 млн голосів.

Читайте також: Завтра на інавгурації Анджея Дуди очікується близько 600 гостей