Події
6 серпня 2015
В Одесі працювали цехи, де підпільно шили одяг та незаконно утримували мігрантів з В’єтнаму (фото)
Робітники в цехах утримувались поза власної волі, перебуваючи під фізичним та моральним впливом організованих злочинних угрупувань.
news-image

На території Одеси та прилеглих населених пунктів організованими злочинними угрупуваннями, до складу яких входять громадяни України та В’єтнаму, здійснювалося незаконне виробництво (пошив) одягу та взуття. У якості працівників використовувалися громадяни В’єтнаму, які незаконно потрапили в Україну та нелегально перебувають на її території, передає «Єдність» із посиланням на прес-службу ДПС.

За наявними даними, робітники в цехах утримувались поза власної волі, перебуваючи під фізичним та моральним впливом організованих злочинних угрупувань. Документи, що посвідчують їх особу примусово вилучалися з метою унеможливлення їх звернення до компетентних органів за допомогою, а пересування в примусовому порядку обмежувалося їх робочим простором.

У ході проведення спільних заходів було встановлено адреси, за якими розташовані підпільні цехи з виготовлення контрафактної продукції. На 5-ти адресах виявлено майже 60 робітників-вихідців з В’єтнаму без будь-яких документів. Також було виявлено спеціально обладнані місця для проживання робітників в цехах, більше 100 одиниць швейного обладнання, близько тисячі рулонів тканини, велику кількість готової продукції пошитої під марками відомих брендів, таких як Adidas, Nike, Tommy Hilfiger, - йдеться в повідомленні відомства.

В подальшому  виготовлена продукція мала бути реалізована оптом і вроздріб на промисловому ринку «Авангард» (7 км). Жодних платежів до державного бюджету при цьому не надходило.

Слід відмітити, що усі цехи розміщені в новобудовах, які ще не зареєстровані у встановленому порядку та не мають офіційних власників.

Нелегальних мігрантів передано представникам Державної міграційної служби в м. Одесі для подальшого з’ясування обставин.

Наразі тривають спільні заходи та слідчі дії.

Читайте також: ДПС продемонструвала нову форму для прикордонників столичних аеропортів (фото)