Події
7 серпня 2015
На Івано-Франківщині блискавка вбила двох людей
На момент удару блискавки чоловіки перебували на присадибній ділянці і ховалися від зливи під деревом.
news-image

Як повідомили у прес-службі ДСНС України в Івано-Франківській області, вчора, 6 червня о 15:35 в селі Чорна Річка Верховинського району двоє людей загинули та один чоловік отримав опіки внаслідок удару блискавки під час короткочасної грози, передає «Єдність».

Загиблі чоловіки – мешканці села Чорна Річка – 1972 та 1978 років народження, травмований – 37-річний житель села Замагора Верховинського району. У реанімаційному відділенні Верховинської центральної районної лікарні, куди було доставлено потерпілого, діагностували опіки І – ІІ ступеня 5 – 10% правої руки. Наразі стан чоловіка оцінюють як стабільний, середньої важкості.  

Як стало відомо, на момент удару блискавки вони втрьох перебували на присадибній ділянці і ховалися від зливи під деревом.  

Рятувальники ДСНС застерігають - якщо гроза застала вас серед поля, потрібно знайти якесь заглиблення, яр, але в жодному випадку не ховатися під деревами чи навісами. Найбільш небезпечними з них є дуб, тополя, ялина та сосна. Дуже рідко блискавка влучає у вербу і клен, а найменш вірогідна її атака на кущі.

На відкритому просторі краще присісти у суху яму, траншею. Тіло повинно мати якнайменше точок дотику із землею. Не потрібно бігти. Небезпечними можуть бути і металеві предмети, тож не варто перебувати поряд із ними, не потрібно купатися під час грози.   

Читайте також: У Чернівецькій області горів Банченський Свято-Вознесенський монастир (відео)