Політика
7 серпня 2015
У рамках президентської кампанії у Штатах республіканці обіцяють надати Україні зброю
На перших теледебатах претендентів на пост президента США, що відбулися в четвер у Клівленді, республіканці обіцяли надати Україні зброю.
news-image

Про це передає «Єдність» із посиланням на американський телеканал Fox News.

Губернатор штату Вісконсин Скотт Вокер пообіцяв у разі свого обрання на пост глави держави надати Україні військову допомогу та розмістити бази на кордоні Польщі і балтійських країн.

Я б направив зброю в Україну. Я би взаємодіяв із НАТО у питанні розміщення сил на східному кордоні Польщі і балтійських країн і встановив би систему протиракетної оборони у Польщі та Чехії", - сказав Вокер.

Інший претендент на пост президента від Республіканської партії США нейрохірург Бен Карсон нагадав про зобов'язання, які брали США, коли Україна відмовлялася від ядерної зброї.

Наші друзі нам більше не можуть довіряти. Україна була державою, яка володіла ядерною зброєю, і вони відмовилися від цієї зброї, чекаючи, що ми їх захистимо, а ми навіть не даємо їм наступальних озброєнь", - заявив Карсон.

Загалом у теледебатах брали участь десять республіканців, серед яких мільярдер Дональд Трамп, екс-губернатор Флориди Джеб Буш, губернатор штату Вісконсин Скотт Вокер, сенатори Тед Круз, Ренд Пол і Марко Рубіо, нейрохірург Бен Карсон, екс-губернатор Арканзасу Майк Хакабі, губернатор штату Нью-Джерсі Кріс Крісті і губернатор Огайо Джон Кейсік.

Нагадаємо, минулого року Конгрес США прийняв, а президент Барак Обама затвердив закон під назвою "Акт на підтримку свободи України - 2014".

У документі підкреслили необхідність надання Україні суттєвої військової підтримки, в тому числі у вигляді зброї. Водночас адміністрація США на чолі з Обамою, у чиїй компетенції перебуває це питання, поки не затвердила такого рішення.

Читайте також: Вибори в США: Буш назвав свого опонента клоуном