Інтернет
7 серпня 2015
Дуров описав значення заборони «ВКонтакте» посилань на Instagram
Глава Telegram і колишній глава «ВКонтакте» Павло Дуров прокоментував пост глави розробки фотододатку Snapster (продукт «ВКонтакте») Олега Ілларіонова.
news-image

Ілларіонов відповів на дві поширених претензії соцмережі: "Ви відвернулися від користувачів, пожертвувавши їх зручністю" і "Ви чините нечесно, ускладнюючи життя конкурентам", передає "Єдність».

По першому пункту розробник нагадав про видаляння фотографії при публікації посилання на Instagram.

"Щоб користувач бачив контент на місці, без необхідності куди-небудь клікати", - зазначив він.

Він згадав людей, кому користувачі байдужі, а кількість підписників в інстаграмі цікава. 

 

"Такі люди видаляли прикріплені фотографії, залишаючи посилання і ускладнюючи життя своїм підписникам", - додав Ілларіонов.

У відповіді на другу претензію розробник нагадав про подібні дії з боку Instagram, який заборонив всім стороннім додаткам використовувати хештеги в останньому оновленні.

"Ніяких вам більше #vscocam, #instasize або #snapsterapp, - пише він. - Таким чином "Інстаграм" перекриває кисень величезній кількості редакторів, нагадуючи, що правил боротьби на цьому ринку немає і ніколи не було, про що я і намагався вам сказати два дні тому ".


Вибіркова деактивация посилань на конкурента (в даному випадку, на "Інстаграм") - це безпрецедентне в світовій практиці явище. Жодна глобальна соціальна мережа не робила нічого подібного, бо була б моментально знищена пресою і громадською думкою. Порівнювати цей крок з відключенням іншими сервісами доступу до своїх API або переглядам - неправомірно, це заходи абсолютно різного порядку.

У 2010 році зростання "Фейсбук" в Росії було настільки стрімким, що деякі аналітики робили прогноз про його перемогу над "ВКонтакте" протягом декількох місяців. Однак блокувати посилання на "Фейсбук" не стали  - це означало б визнати перемогу конкурента.