У США експерти схвалили використання "віагри для жінок"
Для широкого використання ліків їх має схвалити Управління США з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів.
news-image

Незабаром у США можуть дозволити використання ліків флабансерін, які підвищують сексуальне бажання у жінок і отримали неофіційну назву "віагра для жінок", інформує «Єдність».

Використання ліки схвалила експертна група Управління США з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA): за використання флабансеріна висловилися 18 експертів, проти - 6. Як правило, FDA дотримується рекомендацій експертів і дозволяє широке використання схвалених ними медикаментів.

При цьому експерти відзначили, що Sprout Pharmaceuticals, виробник ліків, повинен буде знайти спосіб зменшити ризики, яким піддаються пацієнти при вживанні ліків. Наприклад зобов'язати лікарів проходити спеціальний тренінг, перш ніж вони отримають право виписувати ліки, або змусити жінок, які хочуть приймати його, підписати угоду, що вони зобов'язуються не приймати гормональні контрацептиви та вживати алкоголь одночасно з флабансеріном (і те й інше збільшує ймовірність прояву побічних ефектів).

FDA вже двічі відмовлялося схвалювати препарат через сумніви в його ефективності та безпеці. Противники використання ліки вважають його небезпечним, оскільки воно впливає на хімію мозку та є малоефективним. Деякі противники використання ліки також сумніваються в тому, чи слід вважати відсутність сексуального потягу захворюванням і чи не є воно вигадкою фармацевтичних компаній.