Суспільство
10 серпня 2015
У Криму знищили перші 4 тонни санкційних товарів з Європи
"Поза законом" на півосторові виявились: болгарський перець, томати чері, селера, броколі та інші овочі.
news-image

Фахівці Россільгоспнагляду виявили в прикордонному пункті "Армянськ" на російсько-українському кордоні в Криму партію овочів з Європи, заборонених до ввезення на територію РФ. У прес-службі управління Россільгоспнагляду по Криму повідомили, що за документами товар прямував з Херсонської області, передає «Єдність» із посиланням на ТАРС.

При фізичному огляді товару, що був направлений на адресу сімферопольського підприємця Романова, була виявлена ​​підміна.

Під мішками інспектори виявили більше чотирьох тонн контрабандних товарів з європейським маркуванням. Овочева продукція, що надійшла на територію Кримського півострова контрабандним шляхом, була вилучена і знищена на Армянському полігоні ТПВ методом поховання. Процес у встановленому законом порядку зафіксований на відео, - повідомили у Россільгоспнагляді.

Всього було знищено чотири тонни продуктів, зокрема, 2,4 т болгарського перцю, 1,3 т салату "Айсберг" і латуку з Голландії, 102 кг томатів чері з Італії, 143 кг селери з Німеччини, 18,6 кг салату з Норвегії. 90 кг цибулі-порею, 79 кг броколі і перець чилі були вироблені в Нідерландах, а рукола, салат "Кучерявий" та інші - в Іспанії.

Читайте також: Міністр сільського господарства Польщі - Путіну: "Знищення продуктів - гріх"