У голлівудського секс-символа Антоніо Бандераса - ювілей
Актору виповнилося 55 років.
news-image

10 серпня відзначає 55-річний ювілей один з найвідоміших іспанських акторів сучасності - Антоніо Бандерас, на рахунку якого більше сотні кінокартин, включаючи озвучку мультфільмів, режисерські та продюсерські роботи, передає  «Єдність».

Хосе Антоніо Домінгес Бандерас народився на півдні Іспанії в сім'ї шкільної вчительки Ани Бандерас і Хосе Домінгеса, офіцера іспанської Цивільної гвардії. Актор взяв прізвище матері Бандерас в якості сценічного імені.

У дитинстві Антоніо мріяв стати футболістом. Однак пріоритети хлопчика трохи змістилися після того, коли він зламав ногу. У 14 років він подивився мюзикл «Волосся» у виконанні трупи місцевого театру. Після цього він вирішив вступити в акторську школу і приєднався до одного з театральних колективів міста.

Дебют Бандераса на великому екрані відбувся в 1982 році - Педро Альмодовар запросив його у свій фільм «Лабіринт пристрастей». Актор продовжував зніматися у великій кількості іспанських фільмів різного масштабу, але саме стрічки Альмодовара сприяли його значному професійному зростанню. У 1985 році черговий поштовх кар'єрі Бандераса надала стрічка Альмодовара «Матадор», а незабаром вийшли ще кілька їхніх спільних картин.

Згодом Бандерас вирішив пробивати собі дорогу за межами іспанського кінематографа - перший фільм, що здобув деяку популярність в інших країнах, був «Королі мамбо» (1992). Першим же серйозним кроком в Голлівуді стала роль коханця героя Тома Хенкса в оскароносній «Філадельфії». Потім було «Інтерв'ю з вампіром» з Томом Крузом і Бредом Піттом, «Чотири кімнати» і «Відчайдушний» Роберта Родрігеса, що приніс Бандерасу довгоочікувану популярність у всьому світі.

За 30 років творчого життя популярний актор встиг знятися у найвідоміших режисерів світу.

Бандерас серйозно займається виноробством, у нього є свій виноградник в Іспанії. Популярний актор також тісно пов'язаний з індустрією моди. Ось уже більше десяти років він випускає парфумерію зі своїм ім'ям. А в 2010 році Бандерас і зовсім здивував фанатів, ставши ще й засновником мотокоманди, що виступала в мотогонках MotoGP в класі Moto 2.

Читайте також: Син голівудської зірки Тома Хенкса розшукується британською поліцією (ФОТО)