Події
12 серпня 2015
Росія пішла на ескалацію конфлікту: бойовики застосовують усі види озброєння
Терористично-загарбні військові РФ, а також найманці продовжують обстріли українських військових.
news-image

Як повідомляє «Єдність», бойовики обстрілюють сили АТО під приводом "нанесення превентивних ударів" з метою зриву міфічного "наступу українських військ" напередодні Дня Незалежності України. Про це написав керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

За його словами, відразу на декількох ділянках лінії фронту, як у Донецькій, так і Луганській областях, терористи застосовують практично все озброєння, наявне в першій лінії - різні види бронетехніки і артилерії, включаючи реактивну.

У районі Новомихайлівки, Степового та Березового бойовики інтенсивно застосовують 120-мм міномети і 122-мм артилерію, обстрілюючи передові позиції і ряд опорних пунктів сил АТО в тактичній глибині української оборони, - повідомив народний депутат.
Фіксується наявність єдиного пункту керування артилерією. Вогнева активність формувань російсько-терористичних військ фіксується в районі населених пунктів Красногоровка, Лозове, Піски, Дослідне, Авдіївка".

За словами Тимчука, бойовики також активно використовують бронегрупи.

Крім того, під Маріуполем бойовики застосували РСЗВ "Град", випустивши з нього близько 40 касет калібром 122 мм.

Українські військові відповідали на атаки супротивника та закріплювалися на своїх рубежах, у тому числі у Білій Кам'янці, куди вони вийшли у понеділок.

Читайте також: Кілька піхотних груп бойовиків спробували зблизитися з позиціями сил АТО