The Wall Street Journal: Путінська економіка увійшла "в штопор"
Економічні аналітики вважають, що це наслідки тривалого неефективного управління економікою президентом РФ Володимиром Путіним.
news-image

Про це повідомляє «Єдність» з посиланням на The Wall Street Journal.

Якщо аналітики в Кремлі і за його стінами здивовані, то це тому, що вони постійно перебільшували переваги ослабленого рубля і недооцінювали наслідки того, що Путін протягом довгого часу неефективно управляв економікою. Деякі запевняли, що дешева національна валюта підстьобне експорт і надихне росіян підтримувати місцевого виробника. Цього не відбулося, - пише про нинішню російську рецесію видання.

У редакційній статті підкреслюється, що недавній різкий спад промислового виробництва посилив економічний спад.

Блат, корупція, слабке вплив законів і загальна бюрократизація зробили економіку менш стійкою перед обличчям того, що навіть при найкращих обставинах було б серйозним потрясінням, - йдеться у статті.

Західні санкції також внесли свою лепту в ускладнення ситуації за рахунок дефіциту ліквідності в іноземній валюті.

Невміння Путіна управляти економікою - одна з його головних слабкостей. Зайвий привід не тільки не послаблювати санкції, але притиснути його сильніше, - резюмують автори.

Нагадаємо, у Росії спостерігається рекордно низький курс рубля, економісти наголошують на кризі, проте влада просить не сіяти паніку і стверджує, що з економікою все в порядку.

Читайте також: Економіст передрік крах економіки РФ в прямому ефірі пропагандистського каналу (ВІДЕО)