Сенсаційна новина: жінки походять не з ребра Адама, а з іншої пікантної кістки
Американський вчений вважає, що Бог створив Єву не з ребра Адама, а з його приапової кістки, яка знаходилась в статевому члені.
news-image

Ця приапова кістка сьогодні наявна в статевих членах багатьох ссавців, зокрема, у людиноподібних мавп, але не людини, пише «Єдність» з посиланням на російські ЗМІ.

Таку гіпотезу висунув у США фахівець з аналізу біблійних текстів, професор Американського єврейського університету в Бел-Ер (штат Каліфорнія) Зайоні Зевіт. Він разом із колегами, зокрема із засновником Біблійного археологічного товариства у США Гершелем Шенксом, має намір її обґрунтувати на прес-конференції в Національному клубі друку США.

Зевіт, спеціаліст з давніх семітських мов, вважає, що слово "ребро" у канонічних перекладах Книги Буття неточно відображає давньоєврейське першоджерело. Правильніше, на його погляд, слово, яке там згадується, відноситься до кістки, яка в сучасній науці відома як бакулюм, вона ж приапова або желобова кістка.

Питанням її зникнення у людини вчені займаються давно. Ця частина тіла знаходиться в статевих органах багатьох ссавців, включаючи людиноподібних. Зевіт зазначає, що вона пропала у людини саме після того, як Адам віддав Єві свою приаповую кістку.

Звіт про дослідження Зевіта публікується у черговому номері вісника "Біблійний археологічний огляд".

Читайте також: Легенда про Кия, Щека та Хорива не підтверджується археологічними дослідженнями – археолог Михайло Сагайдак